Politica de retur

RETURNAREA PRODUSELOR

Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile - conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere".

Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract, in scris la adresa de e-mail office[at]webiesa.ro.

Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar clientilor persoane fizice.

Dreptul de retragere in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului.

Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile.

Returul se va face prin aceeasi modalitate ca la expediere prin curieratul agreat de Vanzator. Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport si pentru a proteja ambalajul original al acestora.

Nu se accepta la retur:

 • Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice;
 • Produsele care nu se afla in ambalajul original;
 • Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale;
 • Piesele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura;
 • Piesele "pe original" – OE, cele fabricate de producatorul automobilului, comandate gresit de catre client;
 • Lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frana, etc.)
 • Produsele neinsotite de copia facturii de achizitie;
 • Produsele de origine comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat;
 • Module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta), huse si acoperiri;
 • Coletele care au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport;

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achizitionate din magazinul online webpiesa.ro si altele pe care Cumparatorul le detine sau urmeaza sa le achizitioneze nu fac obiectul responsabilitatii Vanzatorului.

In urma primirii de catre Vanzator a notificarii de denuntare unilaterala a contractului de catre Cumparator, conditionat de returnarea produsului, se va rambursa Cumparatorului valoarea incasata pentru produsul in cauza, in termen de 15 zile calendaristice.

Vanzatorul are dreptul sa solicite daune Cumparatorului, in conditiile legislatiei aplicabile, atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care Cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare.

Toate solicitarile de renuntare la cumparare se vor expedia pe adresa de email office[at]webpiesa.ro.

Cumparatorul nu va demara returnarea fizica a produsului inainte ca Vanzatorul sa proceseze solicitarea si sa ii furnizeze detaliile necesare returului (adresa pentru receptia marfii, cererea de retur, etc). De asemenea, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original şi insotite de toate accesoriile şi documentele primite la livrarea produselor. Returul va fi refuzat in cazul deteriorarii produselor, in cazul in care se observa urme de montaj sau in cazul in care produsele vin incomplete. Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vanzator, fara a opta pentru serviciul ramburs pentru contravaloarea produselor. Daca se va opta pentru serviciul ramburs – produsel/coletul va fii refuzat. Banii se vor returna dupa inspectia pieselor.

Modalitatea de returnare

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului in termenul specificat, cu toate accesoriile si impreuna cu ambalajul nedeteriorat. Toate componentele produsului NU trebuie sa prezinte urme de deteriorare, de uzura sau de montaj, altfel returnarea va fi refuzata.

 • Pasul 1: Se completeaza formularul de retur
 • Pasul 2: Se trimite produsul la adresa de mai jos. In pachet trebuie sa puneti o copie a facturii fiscale si formularul de retur tiparit.

Produsele se pot returna prin orice serviciu de curierat agreat de Cumparator pe adresa Strada Mihai Eminescu nr.135A, fara a opta pentru serviciul ramburs. Banii se vor returna dupa inspectia pieselor intr-un cont bancar pus la dispozitie de client.